© Luk Luyten

Historische wandeling langs 20 waardevolle locaties

Ter gelegenheid van het feestjaar voor 1250 jaar Wilrijk kan u in een expo in openlucht op twintig locaties in het district kennis maken met de belangrijkste historische plekken.

Luk Luyten

Een team van het Geheugen Collectief dook in de geschiedenis van het geitendistrict en dat resulteerde in een historische wandeling langs twintig locaties die als historisch kunnen bestempeld worden.

“Bij het uitwerken van dit project werkten wij samen met het district en de heemkundige kring Wilrica én konden we nog een beroep doen op een aantal levendige getuigenissen”, zegt Jonas Raats..

“Nogal wat van die plaatsen zijn door elke Wilrjkenaar gekend: kasteel Steytelinck, de Sint-Bavokerk, de Indische Jaïntempel en café De Nieuwe Kroon, het oudste nog bestaande etablissement in het geitendistrict.”

Op een groot paneel op de Bist is de historische route helemaal uitgewerkt. En op elk van de twintig locaties vindt u een infopaneel met een verklarende uitleg. U vindt de route en de twintig locaties ook terug op www.1250jaarwilrijk.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER