© Photo News

Alles wat u moet weten over de Eurométropole Tour

Op donderdag 2 oktober gaat in La Louvière de 74ste editie van de Eurométropole Tour, de vroegere Franco-Belge, van start. In vier ritten trekt het peloton over 689,54 kilometer van Waals-Brabant naar Henegouwen, waar op 5 oktober de rittenkoers eindigt in Doornik.

jvh

De eerste etappe brengt het peloton van La Louvière naar Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk. Daarna trekken ze van Henegouwen richting de kust, want rit twee start in Estaimbourg en eindigt in Nieuwpoort. De voorlaatste etappe eindigt en start in een badplaats: van Blankenberge richting Middelkerke. Op zondag vijf oktober, de laatste dag van de Eurométropole Tour, moeten de renners van Bergen naar Doornik. Op het einde zullen er zeven plaatselijke rondjes gereden worden waar er telkens de beklimming van de Mont Saint-Aubert wacht. Overigens zal diezelfde Mont Saint-Aubert ook in de volgende editie een belangrijke rol spelen. De organisatie maakte namelijk al bekend dat de 75e Eurométropole Tour zal starten met een proloog van 7,8 kilometer met de beklimming van de Mont Saint-Aubert.

De 74e editie van de Eurométropole Tour zoekt een opvolger voor onze landgenoot Jens Debusschere, die vorig jaar John Degenkolb en Tyler Farrar achter zich liet. Er zullen 24 teams starten, waaronder elf WorldTour-ploegen.

Voor twee renners van het team Wallonie-Bruxelles wordt het alvast een speciale editie. Frédéric Amorison en Quentin Bertholet maakten namelijk bekend dat ze na de Eurométropole Tour hun actieve wielercarrière beëindigen. Amorison (36) heeft een profcarrière van dertien jaar achter de rug en won vorig jaar nog het bergklassement in de Eurométropole Tour. Hij volgt bij Wallonie-Bruxelles Michel Dernies op als sportief directeur.

Rittenschema:

2/10 La Louvière-Bellegem (Kortrijk) 185,8 km

3/10 Estaimbourg-Nieuwpoort 174 km

4/10 Blankenberge-Middelkerke 174,7 km

5/10 Bergen-Doornik 155 km

Deelnemende ploegen:

WorldTour: Giant Shimano (Ned), Trek Factory (VSt), Garmin Sharp (VSt), Tinkoff-Saxo (Rus), Katusha (Rus), Orica Greenedge (Aus), FDJ.fr (Fra), Lotto-Belisol (Bel), Omega Pharma-Quick Step (Bel), Belkin (Ned), Europcar (Fra)

Continental Pro: Bretagne-Séché Environnement (Fra), MTN Qhubeka (ZAf), IAM (Zwi), Wanty-Groupe Gobert (Bel), Top Sport Vlaanderen-Baloise (Bel), Cofidis (Fra)

Continental: Roubaix Lille Métropole (Fra), T.Palm Pôle Continental Wallon (Bel), Color Code-Biowanze (Bel), Wallonie-Bruxelles (Bel), Veranclassic Doltcini (Bel), Verandas Willems, Vastgoed Service-Golden Palace

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen