© Yorick Jansens

Drie speeldagen schorsing voor Baherlé (Sint-Truiden), twee voor Gueroui (Lommel United)

Sint-Truiden-speler Pierre-Baptiste Baherlé heeft de schorsing van drie speeldagen, die hem voorgesteld was door het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB), aanvaard. Ook Lommel United-speler Yassin Gueroui gaat akkoord, maar dan wel met een schorsing van twee speeldagen.

jvh

Pierre-Baptiste Baherlé kreeg van scheidsrechter Maxime Smeets een rode kaart in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen Dessel Sport (1-1), op de achtste speeldag in de Proximus League. Dat gebeurde ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Volgens het Bondsparket ging het om ‘een brutale fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen’. Ook zou de houding van Baherlé na zijn uitsluiting niet keurig geweest zijn. Hij krijgt daarom in totaal drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief en één met uitstel. Baherlé moet ook 300 euro geldboete betalen.

Ook Yassin Gueroui aanvaardde een schorsingsvoorstel van het Bondsparket. De speler van Lommel United beging een ‘brutale fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen’ in de wedstrijd tegen Bergen (1-1), maar komt er van af met twee speeldagen effectief. Hij moet ook 200 euro boete betalen.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL