Helse achtervolging: negen keer door rood gereden

© SVH

Een bestuurder heeft woensdagavond verscheidene zware overtredingen begaan tijdens een helse achtervolging met de politie in Mechelen, Heffen en Heindonk. Hij negeerde negen keer de rode verkeerslichten.

Sven Van Haezendonck

Een patrouille merkte omstreeks 20u30 op de Antwerpsesteenweg een Mercedes op die met hoge snelheid uit de richting van het centrum kwam. Toen de ploeg tot controle wilde overgaan, gaf de bestuurder plankgas. Daarop reed hij onder andere negen keer door het rood en negeerde hij een inhaalverbod.

Over fietspad

Aan de Zennebrug in Heffen mislukte een eerste poging om de dolle bestuurder te stoppen, omdat hij over het fietspad reed. Alle beschikbare ploegen uit Mechelen en Willebroek gingen achter de auto aan. Uiteindelijk kon de politie bestuurder klemrijden op de Stuyvenbergbaan in Heindonk (Willebroek). De twee inzittenden, mannen van Armeense origine die in het Mechelse verblijven, werden opgepakt. Een van hen verblijft illegaal in ons land.

Zware straffen

De bestuurder van Armeense origine zal zich sowieso moeten verantwoorden voor de politierechter en hij riskeert een zware straf. “Die kan bestaan uit een serieus rijverbod, een gepeperde boete en afhankelijk van de rechter kan het ook zijn dat de persoon zijn theoretische en praktische rijproeven opnieuw moet afleggen”, zegt substituut Peter Peereboom van de afdeling Mechelen van het Antwerpse parket. Strafrechtelijke feiten worden de betrokkenen voorlopig niet ten laste gelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen