© Photo News

Huiszoekingen tegen terreur in Borgerhout en Hoboken

De politie heeft vrijdagmorgen in alle vroegte 22 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek tegen terreur. Vier huiszoekingen gebeurden in Antwerpen, onder meer in Hoboken en Borgerhout. Er werden vier personen opgepakt; maar er waren geen arrestaties in Antwerpen..

yb, jns

Het zwaartepunt van de actie vrijdagochtend lag in Maaseik. Daar werden elf woningen doorzocht. In Antwerpen vonden vier huiszoekingen plaats, in Houthalen-Helchteren en Maasmechelen twee en in Genk, Kinrooi en Sint-Jans-Molenbeek telkens één. er werd een netwerk geviseerd dat kandidaat-strijders hielp voor hun vertrek naar Syrië. De leden van de groep vingen ook teruggekeerde strijders op in ons land.

De vier zullen later op de dag voor de onderzoeksrechter geleid worden, die zal beslissen of zij verder aangehouden blijven. Er zijn geen wapens, explosieven of munitie aangetroffen, verduidelijkt het federaal parket nog.

Het onderzoek naar het netwerk werd al in 2014 geopend door de afdeling terrorisme van het federaal parket. Het dossier kwam in een stroomversnelling na de verijdelde aanslagen in Verviers op 15 januari. Daarbij kwamen twee terroristen om en werd een man opgepakt. Het federaal parket benadrukt dat er geen link is met het dossier rond ‘de cel van Verviers’, noch met de aanslagen in Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER