© wim hendrix

© gva, wim hendrix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Megaproject in Brederodewijk

Er komt een gigantisch bouwproject op de voormalige site van groothandel Cashwell tussen de Markgravelei, de Pyckestraat en de Van Trierstraat.

koen de beuckeleer

Als alles goed gaat, rijst tegen midden 2016 een nieuwe woonzone op tussen de Markgravelei en de Pyckestraat. Projectontwikkelaar Immpact en grootwarenhuisketen Lidl werkten er samen een gigantisch prestigeproject uit. Op een terrein van 8900 vierkante meter, dat vroeger eigendom was van groothandel Cashwell, is niet alleen plaats voor een nieuwe Lidl-vestiging, maar ook voor 88 wooneenheden en een grote ondergrondse parking. “Bij die wooneenheden zijn er zowel eengezinswoningen als appartementen en lofts”, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt van Lidl. “In het midden wordt een groot groen binnenplein aangelegd, met centraal de toren van de oude Antwerpse brouwerij Tivoli.”

De voormalige brouwerij wordt niet alleen behouden, maar ook volledig gerenoveerd en omgevormd tot dertien exclusieve lofts. Als teken van eerbetoon zal ook het volledige woonproject de naam van de voormalige Antwerpse brouwerij dragen.

Om de buurtbewoners volledig op de hoogte te brengen van hun plannen, organiseren Immpact en Lidl in de laatste week van februari alvast een gezamenlijke bewonersvergadering.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER