© BELGAIMAGE

Van der Poel maakt zondag comeback in Superprestige: “Strijd aangaan met Van Aert”

In het Van der Valk-hotel in Diegem werd maandagavond het programma van de 35e editie van de Superprestige voorgesteld. Veel wijzigingen zijn er niet aan het regelmatigheidscriterium dat vorig jaar voor het eerst op naam kwam van Wout van Aert.

Wout van Aert won vorig jaar vier van de acht wedstrijden: Gieten, Gavere, Zonhoven en Francorchamps. Met nog twee tweede plaatsen en één derde stek toonde hij zich de regelmatigste en bracht hij het eindklassement op zijn naam.

Op 2 oktober vangt het nieuwe seizoen aan in het Nederlandse Gieten. Aan de invulling van de kalender werd niet geraakt, de acht manches van vorig jaar blijven behouden. Ook het puntensysteem bij de heren profs en beloften verandert niet. Wel is er een wijziging bij de dames en bij de junioren waar net zoals vorig jaar alleen de zes beste resultaten meetellen voor het eindklassement en, nieuw, er dubbele punten te verdienen zijn in Hoogstraten en Middelkerke.

Mathieu van der Poel was van de partij op de presentatie van de Superprestige en bevestigde er dat hij zondag, na zijn knieblessure, weer in competitie treedt in Gieten. “Ik weet niet hoe ver ik sta. Ik heb geen ijkpunt en zag een sterke Wout van Aert in Las Vegas. Hij zal dé te kloppen man zijn. Zelf hoop ik er mijn streng te trekken en na een maand competitie mijn oude niveau weer te halen en de strijd te kunnen aangaan met hem.”

- Programma -

2 oktober: Gieten

16 oktober: Zonhoven

6 november: Ruddervoorde

13 november: Gavere

3 december: Francorchamps

23 december: Diegem (avondcross, deze keer pas om 20 uur)

5 februari: Hoogstraten

11 februari: Middelkerke

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer