© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

© Leo Brouwers

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Herentalse Biebond zoekt jonge imkers

Wie er van droomt om als imker via bijenkasten in zijn eigen tuin honing te maken, kan in februari terecht op de gratis lessenreeks voor beginnende imkers. De Herentalse Bijenvrienden willen zo de vergrijzing van hun hobby tegengaan.

Leo Brouwers

Op 27 februari start de Herentalse Biebond met een beginnerscursus bijenhouden. Er is geen basiskennis vereist. Iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid voor alles wat leeft en met de natuur te maken heeft, zal zeker geboeid worden door de wonderlijke wereld van de bij. “Vrouwen vinden het een prima hobby voor hun mannen”, gekscheert Eddy Mannaerts uit Westerlo. “Een bieboer zit nooit op café, maar altijd bij zijn bijen. Wist je dat bijen zelfs niet van de geur van bier houden ? Dat hoor je aan hun gezoem. Zo verwittigen ze je dat je op dat ogenblik niet gewenst bent.”

Zachtaardige bijenAspirant-imkers die de cursus tot een goed einde brengen krijgen van de Herentalse Biebond een bijenvolk cadeau. “Zo’n bijenvolk bestaat uit een 15000 bijen en een geselecteerde koningin”, gaat Mannaerts verder. “Deze bijen zijn zachtaardig. Sommige mensen hebben hier een verkeerd beeld van. Bijen komen bijvoorbeeld ook niet naar een glas limonade dat op tafel staat. Wespen doen dat wel. Je staat met deze hobby heel kort bij de natuur. Na een lange donkere winter verheugen we ons weer terug op de lente. Heb je dan eens een slechte dag gehad, een half uurtje bij je bijen haalt alle stress weg en je bent weer relaxed.”

PraktischDe cursus start op vrijdag 27 februari en gaan door in taverne Boskant, Boskant 1 in Olen. Er zijn 8 theorielessen en twee praktische lessen. De cursus is gratis. Inschrijven is wel verplicht en dit kan bij Harry Daems, 014-54 79 61 of har.daems@skynet.be en Willy Willems, 014-552031 of willywillems@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER