© Ben Steffen

"Demis Roussos verliet concert al na pauze"

Zanger Demis Roussos is zondag op 68-jarige leeftijd overleden en dat brengt weer veel herinneringen met zich mee. De in Egypte geboren Griek, die wereldwijd meer dan 60 miljoen platen verkocht, trad in 1974 in Essen op in de garageloods van touroperator Verpalen.

Margo.GVA@hotmail.nl

Op zaterdag 28 december 1974 trad Demis Rousos op in de grote hal van Verpalen op het Spijker. Maandblad Broer berichtte in januari 1975 het volgende: ‘In de omgeving van de garagehal heerste een drukte van auto’s en volk, maar dat bleek in ruime mate onvoldoende om van een succes te kunnen gewagen. Integendeel zelfs. Wat wil je, als je vedetten contracteert die met minder dan een kwart miljoen niet tevreden zijn en bovendien nog meer noten op hun zang hebben dan de vroegere Keizer van Ethiopië, zoals deze Demis Roussos. En daar mocht men dan 250 Belgische franken voor neertellen.’

“Hij reed met zijn chique auto door de Stationsstraat en dat bracht veel mensen op de been”, zegt een fan van toen. “Het was indrukwekkend om te zien. Zijn optreden was adembenemend.”

Toch had Roussos heel wat sterallures. Hij vond een optreden in een garageloods maar niets en vertrok al na de pauze. De Royce Rolls waar hij om gevraagd had, stond te wachten op de De Keyserlei in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER