"N-VA is vergeten dat het ooit een kleine partij was"

Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche (SP.A) blikt in "Villa Politica" terug op de voorbije legislatuur. Daarbij merkt ze vooral op dat N-VA enorm gegroeid is en het "af en toe eens vergeet hoe het was om een kleine partij te zijn".

Volgens Van den Bossche zou een beetje nederigheid van N-VAĀ wel op zijn plaats zijn: "Ook al zeggen de peilingen dat je het goed gaat doen als partij, een maand voor de verkiezingen al zo zegezeker zijn lijkt mij wat overdreven. Je geeft de kiezer ook het gevoel dat het er eigenlijk niet zo veel toe doet op wie ze gaan stemmen."

De vooruitblik van N-VA voor de volgende legislatuur kan bovendien op niet veel bijval rekenen bij Van den Bossche.Ā N-VA-minister Geert Bourgeois zei gisteren in Terzake dat N-VA Vlaams heel graag met CD&V in coalitie wil gaan.Ā Van den Bossche is van mening dat ook daar best gewacht wordt tot na de verkiezingen. "Het zal heel moeilijk zijn om samen met N-VA te besturen, zeker omdat ze de voorbije vijf jaar hun focus verlegd hebben van een Vlaams sociaal model naar sociale afbraak.

Meest gelezen