Regering ontkent technische fout van 45 miljoen euro

© Photo News

De federale regering ontkent dat ze een vergissing van 45 miljoen euro heeft begaan bij de toepassing van het overgangsmechanisme van de financieringswet, zoals de Waalse minister van Begroting Christophe Lacroix dinsdag verklaarde.

svg

Volgens Lacroix (PS) had de FOD Financiën erkend dat er een technische fout zit in het overgangsmechanisme dat vorige donderdag aan de deelstaten werd overgemaakt. Daardoor kon Wallonië 45 miljoen euro recupereren, zo stelde de minister in een mededeling.

‘We ontkennen elke fout, en we hebben daarover bevestiging gekregen van de FOD Financiën’, zo reageerde een bron binnen de federale regering. Volgens deze bron voorziet het mechanisme 111 miljoen euro voor de deelstaten, waarvan 45 miljoen euro voor het Waalse gewest.

Het bedrag van 111 miljoen euro staat los van het bedrag van 750 miljoen euro dat de federale regering niet moet doorstorten aan de deelstaten, zo verluidt binnen de federale regering. Men beklemtoont dan ook dat er niet gesproken kan worden over gedeeltelijke ‘compensatie’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen