NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt een zonnige dag met 22 tot 27 graden. In het noordoosten kan het vanochtend nog bewolkt zijn. Morgen wordt het nog warmer met mogelijk tropische temperaturen.

Wat heb je gemist?

De Britse politie heeft een tiende arrestatie verricht in verband met de aanslag in Manchester. De man werd vannacht opgepakt in een wijk in het zuiden van Manchester. Waar hij van wordt verdacht, is niet bekend.

Sommige universiteiten selecteren studenten op een manier die in strijd is met de wet, zeggen studentenorganisaties. Komend studiejaar mogen opleidingen vanwege het afschaffen van de centrale loting zelf bepalen hoe ze selecteren.

Een Amsterdamse agente deed haar werk met een hoofddoek om reacties te peilen

Hoofddoekjes blijven verboden voor politie-agenten. Dat heeft korpschef Erik Akerboom aan zijn personeel laten weten op intranet, schrijft het AD.

De FBI richt zijn pijlen op Jared Kushner in het onderzoek naar de banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Kushner is de schoonzoon en de adviseur van president Trump. Volgens NBC News is Kushner geen verdachte, maar zou hij wel informatie hebben die van belang is voor het onderzoek.

Vechtpartij bij strandfeest Hoek van Holland

In Hoek van Holland zijn na afloop van de opening van het strandseizoen tien mensen aangehouden. Volgens de aanwezige feestgangers zijn de uitsmijters van een paar strandtenten mishandeld.

Verder vandaag...

Op Sicilië komen de leiders van de belangrijkste industriële landen bij elkaar. Het wordt de eerste G7-top voor de Amerikaanse president Donald Trump. Ook de Britse premier May en de Franse president Macron schuiven voor het eerst aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl