"We gaan de r uit Frederico weghalen"

In het nieuwe herdenkingskunstwerk van Benoît van Innis in metrostation Maalbeek is een fout geslopen: Federico Garcia Lorca staat er als "Frederico" geschreven. "We hebben opgemerkt dat Federico Garcia Lorca fout gespeld is. We gaan dat zo snel mogelijk aanpassen", reageren Benoît van Innis en Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

In metrostation Maalbeek in Brussel is vanochtend een nieuw herdenkingskunstwerk van Benoit van Innis ingehuldigd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart.

Bij het werk staat ook een gedicht van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca. De naam van de dichter werd fout gespeld in de tegelmuur. Er staat Frederico in plaats van Federico.

"Het is onwaarschijnlijk dat niemand het de voorbije weken heeft opgemerkt dat er een r te veel staat in Federico. We gaan het zo snel mogelijk aanpassen. Dat is een restauratie die vlot kan gebeuren", aldus Benoît van Innis.

Brussel Mobiliteit is intussen ook op de hoogte van de kleine spelfout. "We gaan onderzoeken hoe we dat recht kunnen zetten. Samen met kunstenaar Benoit van Innis gaan we bekijken hoe we het werk kunnen restaureren", aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Wanneer het werk aangepast zal worden, is nog niet bekend.

Meest gelezen