© AFP

Ook beste wereldjaarprestaties voor Fraser-Pryce, Kiplagat, Ortega en Kiriakopoulou

Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft zaterdag op de Diamond League-meeting in Parijs een beste wereldjaarprestatie neergezet. De Jamaicaanse sprintster liep op de 100 meter een tijd van 10.74. De tweevoudig olympisch kampioene haalde het voor de Nigeriaanse Blessing Okagbare en de Amerikaanse English Gardner. Ook de Griekse Nikoleta Kiriakopoulou, de Keniaan Silas Kiplagat en de Cubaan Orlando Ortega verbeterden de wereldjaarprestaties in hun discipline.

De 29-jarige Kiriakopoulou triomfeerde zaterdag in het polsstokspringen in het Stade de France. Ze sprong over een afstand van 4,86 meter. Het vorige record stond op naam van de Amerikaanse Jennifer Suhr (4,82 m op 28 juni tijdens de Amerikaanse kampioenschappen).

De Keniaan Silas Kiplagat won de 1.500 meter met een beste wereldjaarprestatie. Hij zette een tijd neer van 3:30.12. De vicewereldkampioen van 2011 haalde het voor Ayanleh Souleiman (Djibouti) en zijn landgenoot Ronald Kwemoi.

Tot slot tekende de Cubaan Orlando Ortega ook nog voor een beste wereldjaarprestatie in de 110 meter horden. Hij realiseerde daarin een tijd van 12.95. De 23-jarige Cubaan bleef hiermee de Amerikaan David Oliver en de Rus Sergey Shubenkov voor. De vorige beste wereldjaarprestatie stond op naam van Omar McLeod, die op 27 juni tijdens de Jamaicaanse kampioenschappen een tijd van 12.97 realiseerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer