© JoGe

Damesvoetbalclub ‘Bilzen United’ steunt goede doel

De nieuwe Damesvoetbalclub ‘Bilzen United’ organiseerde zaterdag haar eerste ‘Black&Blue for Charity’. Het ingezamelde geld van dit event gaat naar de Belgische vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose (BVSM). Een tweede doel was om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren aangaande orgaandonatie.

Johnny Geurts

“Wij willen als club ook een sociaal platform aanbieden en ons ten diensten stellen voor een jaarlijks goed doel. Elk jaar blijven we het belang van orgaandonatie onderstrepen. We wisten op enkele uren tijd 60 nieuwe registraties op te tekenen.”, verduidelijkt voorzitter Geert Vandebosch. “Dit jaar werd bovendien gekozen om geld in te zamelen voor mucoviscidose. Dat is in ons land de meest voorkomende ongeneeslijke erfelijke aandoening. Deze ziekte tast zowel het spijsverteringsstelsel als de longen aan en leidt ondanks grote stappen voorwaarts in de behandeling nog steeds té vaak tot de dood bij jong-adolescenten.” Op het terrein van KMR Biesen werden in de voormiddag door een 30 tal jongeren een footfestival georganiseerd. Sportieve voetbalwedstijden met veel spektakel. “Voor het hele gezin was er een wandel- en fietsactiviteit. Al was de extreme hitte voor veel bezoekers er teveel aan, zij konden op het terrein genieten van een hapje en drankje. Heel wat sportievelingen sprongen echter op de fiets om meteen ook deel te nemen aan de geocaching.”

Ook bij de stad Bilzen werd het initiatief op prijs gesteld. Burgemeester Frieda Brepoels: “Het is een prachtig gegeven dat deze jonge damesvoetbalclub de handen in elkaar heeft geslagen om enkele goede doelen te ondersteunen. Het nut van orgaandonatie kan niet genoeg onderstreept worden. Sommige mensen zijn zo ziek, dat ze niet meer kunnen genezen. Tenzij ze nieuwe organen krijgen van iemand anders. Zelf heb ik al jaren geleden me laten registreren, net als heel veel mensen binnen onze N-VA partij. Het is een levensreddend gebaar.” De stad Bilzen schaarde zich tevens achter de actie, middels een financiële toelage van 500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer