Dodelijke nacht op de weg: drie doden bij frontale botsing, jongeman (19) sterft na knal tegen boom

© bfm

© bfm

© bfm

© bfr

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij een ongeval in Itegem (Heist-op-den-Berg) zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie doden gevallen. Het gaat om de 25-jarige chauffeur uit de ene wagen, en een vader (66) en zijn zoon (41) die in de andere auto zaten. Twee andere passagiers verkeerden even in kritieke toestand, maar ze zijn intussen buiten levensgevaar. Ook in het West-Vlaamse Markegem kwam een jongeman van negentien om het leven bij een ongeval.

JaTi, gsd, bfr, mtm

Twee auto’s reden rond middernacht frontaal in op elkaar in een bocht tussen de Gestelse- en de Bevelstesteenweg in Itegem. Een van de voertuigen, een Mercedes, week af van zijn rijvak op de verbinding tussen Berlaar en Herenthout.

De klap was zo hevig dat een van de personenwagens over een gracht in struikgewas werd gekatapulteerd. De bestuurder van die wagen stierf ter plaatse. Het gaat om een 25-jarige man uit Berlaar.

In het andere voertuig, een SUV, zaten vier mensen. De twee passagiers kwamen om het leven. Ook zij zijn op de plaats van het ongeval aan hun verwondingen overleden. Het gaat om een 66-jarige man en zijn 41-jarige zoon, allebei uit Olen. De 45-jarige dochter van de man en een 64-jarige man uit Herentals liepen zware verwondingen op.

Alle slachtoffers moesten door de brandweerkorpsen van Berlaar en Heist-op-den-Berg worden ontzet. Er kwamen in totaal ook vier ambulances ter plaatse en twee MUG-teams uit Lier en Herentals. De twee zwaargewonde slachtoffers werden overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis in Lier en naar het AZ in Herentals. Hun toestand is intussen stabiel.

Een verkeersdeskundige van de afdeling Mechelen van het Antwerpse parket kwam ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen reed de 25-jarige chauffeur te snel en is hij uit de bocht gevlogen, waarna het tot een frontale botsing kwam met de andere wagen. De rijbaan was meer dan vier uur volledig versperd.

Enkele dagen geleden gebeurde er in Itegem ook al een dodelijk ongeval. Een 83-jarige man kwam er om het leven na een aanrijding door een wagen.

Ongeval Markegem

Zondagochtend rond zeven uur gebeurde er nog een dodelijk ongeval in de Tieltstraat in Markegem (deelgemeente van Dentergem). Een jongeman van negentien verloor na een bocht om een nog onduidelijke reden de controle over zijn stuur. Hij knalde tegen een boom aan de overkant van de verbindingsweg tussen Tielt en Wakken.

De jongeman is niet de eigenaar van de wagen, aldus het parket van West-Vlaanderen. Hij zat nog lange tijd in de wagen na het ongeval.

Ook op de Tieltstraat, die volledig afgesloten is momenteel, is het niet de eerste keer dat er een zwaar ongeval gebeurt. Het West-Vlaamse parket neemt het onderzoek in handen.

Motorrijder zwaargewond

In Mechelen is in de nacht van zaterdag op zondag een motorrijder ernstig gewond geraakt toen hij ten val kwam op de Maurits Sabbelaan. Dat zegt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek. De omstandigheden van het ongeval worden nog volop onderzocht.

Volgens de eerste vaststellingen verloor de 48-jarige man de controle over zijn voertuig in een flauwe bocht en belandde hij zo tegen de middenberm, maar een aanrijding hoort ook nog tot de mogelijkheden. Voorlopig zijn er geen getuigen gevonden. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht en verkeert mogelijk in levensgevaar.

Ongeval Moorsele

Bij een ongeval in de Warandestraat in Moorsele raakte zaterdagavond nog een man - geboren in 1975 - zwaargewond. Het ongeval was vermoedelijk te wijten aan overdreven snelheid. Er is een verkeersdeskundige aangesteld, er waren geen getuigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen