Direct naar artikelinhoud
Update

Haase verliest van Gasquet in US Open

De Nederlandse tennisser Robin Haase is in de US Open niet verder gekomen dan de tweede ronde. Hij werd in de nacht van donderdag op vrijdag verslagen door de Fransman Richard Gasquet: 4-6 6-3 7-6(4) 6-4.

Haase verliest van Gasquet in US Open
Beeld epa

Haase begon goed en gedurfd aan het duel met Gasquet, die hij vorig jaar in Halle nog voor de eerste en enige keer had verslagen. Bij een stand van 4-4 brak de 28-jarige Hagenaar de service van de 29-jarige Fransman waarna hij resoluut de set binnenhaalde. Gasquet kwam in de tweede set beter in zijn spel, terwijl Haase wat meer onnodige foutjes ging maken.

Na verlies in de tweede set kwam de Nederlander, de nummer 79 van de wereldranglijst, in de derde set terug van een achterstand van 2-4. In de tiebreak moest Haase zich echter alsnog gewonnen geven waarna Gasquet in de vierde set het initiatief niet meer uit handen gaf. Haase sloeg in de partij, die 2 uur en 40 minuten duurde, elf aces.

Voor Gasquet, die dit jaar op Wimbledon de halve finales bereikte, was het zijn derde zege op Haase in de vierde onderlinge partij. Haase kwam bij de US Open nog nooit verder dan de tweede ronde. In 2011 werd hij voor de eerste keer in New York in de tweede schifting uitgeschakeld. Haase had dinsdag in de eerste ronde van de Duitser Dustin Brown in vijf sets gewonnen.

Federer

Roger Federer had weinig moeite met de Belgische tennisser Steve Darcis in de tweede ronde van de US Open. Na drie sets en in amper anderhalf uur was de wedstrijd afgelopen: 6-1 6-2 6-1. De Zwitserse nummer twee van de wereld gunde Darcis weinig plezier in het Amerikaanse toernooi. Van de 19 keer dat Federer op break point kwam, wist hij zeven keer het punt te winnen. Federer heeft in New York al vijf keer op rij de US Open gewonnen, al was de laatste keer in 2008.

Federer
Beeld epa
Roger FedererBeeld reuters

Murray

Hij moest diep gaan, maar de Schotse tennisser Andy Murray heeft donderdag de derde ronde bereikt van de US Open. De nummer drie van de wereld kwam tegen de Fransman Adrian Mannarino met twee sets achter te staan, maar knokte zich uit geslagen positie alsnog naar de winst: 5-7 4-6 6-1 6-3 6-1.

Het duel in het bloedhete Arthur Ashe-stadion duurde bijna 3,5 uur. Murray kreeg liefst 24 breakpoints, maar benutte daarvan slechts zeven. Mannarino brak drie keer door de service van de Schot. Murray won het Amerikaanse grandslamtoernooi in New York in 2012. De afgelopen twee jaar strandde de Britse tennishoop steeds al in de kwartfinales. Voor een plek in de vierde ronde moet hij de Braziliaan Thomaz Bellucci verslaan. Bellucci was snel klaar met de Japanner Yoshihito Nishioka (6-0 6-3 6-4).


Andy MurrayBeeld reuters

Kvitova

De Tsjechische tennisster Petra Kvitova haalde met gemak de derde ronde van de US Open. Ze wist de Amerikaanse Nicole Gibbs in twee sets van zich af te slaan: 6-3 6-4. Gibbs kreeg vijf aces om haar oren in de wedstrijd van ruim een uur. Ook maakte de 22-jarige Amerikaanse tot vier keer toe een dubbele fout, waardoor Kvitova de overhand kreeg. De Tsjech, nummer vijf op de wereldranglijst, heeft het toernooi in New York nog nooit gewonnen.

Petra KvitovaBeeld afp

Lees ook

Geselecteerd door de redactie