Al vijf tweedeklassers uitgeschakeld in Beker van België

Ook Lierse ligt er al uit© Kms

In de vijfde ronde van de Beker van België werden met Virton, Tubeke, Seraing, Lierse en Heist vijf tweedeklassers uitgeschakeld.

Zaterdagavond ging Virton op eigen veld met 0-1 onderuit tegen derdeklasser Bocholter VV. In het onderlinge duel tussen de tweedeklassers Deinze en Tubeke trok de Oost-Vlaamse club aan het langste eind, 3-1. Zondag gingen ook nog Seraing, 2-1 verlies op Antwerp, en Lierse na 2-0 verlies op het veld van White Star Brussel voor de bijl. Ook KSK Heist bekert niet voort. Het verloor met 3-2 op het veld van derdeklasser Olsa Brakel.

In de vierde ronde werd Verbroedering Geel al gewipt, wat betekent dat na twee ronden al zes tweedeklassers uit de Croky Cup liggen.

Antwerp klopt tien Luikenaars na thriller

Antwerp mag zich opmaken voor een ontmoeting met een eersteklasser in de beker van België. De Great Old was wel op achterstand gekomen tegen een bijwijlen goed dreigend Seraing en zag de Luikse tegenstand herleid tot tien, maar Deurne-Noord kon na een fraaie goal van Hairemans en een inleggertje van Binst toch opgelucht ademhalen. Hoewel het slot nog een ware thriller werd.

Vergeleken met vorige week, toen Izegem uit de beker werd gewipt, voerde Antwerpcoach David Gevaert drie geen onlogische wijzigingen door. Kasri, Heymans en Dequevy moesten plaats ruimen voor De Decker, Vansteenkiste en Dufer.

Seraing kwam al snel aankloppen toen Pierrot over kopte. Dufer antwoordde snel, maar diens vrije trap ging net naast. Antwerp domineerde de Luikenaars, maar moest toch enkele hete standjes voor het eigen doel dulden. Saliu Popoola, de kleinste man op het veld, probeerde het van ver en zou nog voor de rust twee keer geel en dus rood slikken.

De Great Old bleef goed drukken en zocht de bevrijdende 1-0. Maar de goal viel aan de overkant, waar Marsoni Sambu als enige bij de bal kon: 0-1. Dufer leek nadien op weg naar de gelijkmaker, maar de moeite was vergeefs. Hairemans knalde eerst op de vuisten van Mezui, maar net voor het uur vond de linkspoot wél het gepaste gaatje: 1-1, en Antwerp mocht weer van een ronde verder dromen.

En die droom werd al snel werkelijkheid, nadat Mezui een schot van Dom als een pre-miniem loste. Binst stond er als haast wekelijks meteen bij om de wellicht makkelijkste uit zijn carrière binnen te leggen. Omolo verzaakt de Luikse boeken helemaal te sluiten.Ook een mooie combinatie Limbombé-Binst-Limbombé leverde niets op. Toch was het nog bibberen en beven voor Antwerp, dat bij momenten met vuur spelen en maar niet verlost raakte van de aanhoudende Luikse furie.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.

ANTWERP: Debaty, Dom, Biset (30’ Perdichizzi), Colpaert, Vansteenkiste, Omolo, De Decker, Hairemans, Dufer (83’ Davigny), Limbombé (87’ Owusu), Binst.

SERAING UNITED: Mfa Mezui, Ferron (84’ Dachelet), Préseaux, Bojovic, Bonemme (75’ Said), Saliu Popoola, Pierrot, Cascio, Lamort, Marsoni Sambu, Nsor (65’ Udol).

Doelpunten: 35’ Marsoni Sambu, 59’ Hairemans 1-1, 70’ Binst 2-1.

Gele kaarten: Colpaert, Limbombé, Omolo.

Rode kaarten: Saliu Popoola (twee keer geel).

Lierse uitgeschakeld in beker

© kms

Lierse is einde augustus al uitgebekerd. Na een oerdegelijke eerste helft bij WS Brussel liep het na de pauze helemaal mis bij de Pallieters. Met een logische 2-0 trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.

Lierse had in de eerste helft nagenoeg volledige controle over het gebeuren. Tauil en Hafez beproefden hun geluk al gauw van op afstand, maar de eerste echt grote kans was voor Ankomah die in het zijnet besloot. De dreiging bleef, maar ook Masika lukte het niet alleen voor Vanhamel en Diomande kopte wat later ook nog van dichtbij in de armen van de thuisgoalie. WS Brussel stelde daar enkel een poging van Bailly tegenover.

Na de pauze kreeg de match een heel andere gedaante. Terwijl Lierse niet één kans meer bij elkaar wist te voetballen, werd WS Brussel steeds dreigender. Brondeel wist echter knap raad met een poging van Some en Grisez mikte alleen voor de Lierse goalie onbesuisd naast. Toen Some tien minuten van het einde alweer alleen voor Brondeel opdook, was het toch raak. Met een knappe vrijschop trok Grisez in de slotfase een streep onder de match.

WS BRUSSEL: Vanhamel, Duplus, Kone, Soumah, Huyghebaert, Grisez, Aerts, Guinot (59’ Niankou), Ambroise (16’ Diallo), Bailly, Some (84’ Traore).

LIERSE: Brondeel, Bougrine, Poelmans, Yakubu, Hafez (80’ Habarugira), Ankomah, Sabaouni, Tauil, Diomande (46’ Thiago), Masika, Tahiri (80’ Diaby).

DOELPUNTEN: 80’ Some 1-0, 89’Grisez 2-0.

GELE KAARTEN: Aerts, Bailly, Poelmans.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Naeyer.

TOESCHOUWERS: 400.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen