Brusselse Zuidfoor sluit met recordaantal bezoekers

De 135ste editie van de Brusselse Zuidfoor, die op 18 juli op gang kwam, sluit zondag met naar schatting 1,6 miljoen bezoekers. Een record en zowat 100.000 foorgangers meer dan de voorbije jaren. Dat heeft Patrick Decorte, voorzitter van de Brusselse sectie van de Belgische Unie van Foornijveraars, zondag bekendgemaakt.
Nicolas Maeterlinck

De slotdag is traditioneel zeer druk bezocht. "Het magnifieke weer, zonder extreme hitte, heeft zeker bijgedragen tot de grotere volkstoeloop voor deze editie. Afgezien van het weekend van 15 augustus was er ook niet te veel regen. Ook de ramadan viel buiten de kermisperiode. Al die elementen kunnen samengeteld worden."

"Wij voelen ook dat de mensen opnieuw vertrouwen krijgen. Twintig jaar geleden had de Zuidfoor geen al te goede reputatie. Vandaag merken we meer en meer mensen van buiten Brussel op. De aanwezigheid van de politie op de kermis heeft bijgedragen tot het vertrouwensherstel."

Enig minpunt: de attractie Night Flight kreeg af te rekenen met technische storing en werd op 26 juli gesloten en werd vervangen door een rustige en veel klassiekere manege.

Meest gelezen