© wim hendrix

“Ik stal 7000 frank in 1984 en die wil ik nu teruggeven”

Er zijn nog eerlijke mensen in de wereld. 32 jaar nadat hij 7000 Belgische frank uit een gevonden portefeuille had gehaald, is een man uit Deurne op zoek naar de rechtmatige eigenaar. “Ik heb daar mijn hele leven wroeging over gehad”, vertelt F.

dennis van damme

We schrijven 1984 als F., een jongen van veertien, op een fietspad op de Belgiëlei in Antwerpen-Centrum een portefeuille en een sleutelbos vindt. “Het was vlak bij het kruispunt met de Mechelsesteenweg, nabij het Harmoniepark”, herinnert F. zich. “Ik deed de portefeuille open en vond er 7000 frank in (omgerekend naar vandaag volgens het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis iets meer dan 300 euro, red.). Ik haalde het geld eruit en bezorgde de portefeuille aan de politie. Daarna kocht ik een fototoestel in een Kodak-winkeltje. De rest van het geld gaf ik aan mijn vader.”

Nu, 32 jaar later, is F. (46) op zoek naar de eigenaar van het geld. “Ik heb altijd wroeging gehad over wat ik toen heb gedaan”, zegt hij. “Nu ik financieel bij machte ben om de eigenaar terug te betalen, wil ik dat ook doen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Bent u de eigenaar of hebt u tips? dennis.vandamme@mediahuis.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER