Brusselse jongeren komen robbertje vechten in Lembeek

© Marc Herremans - Mediahuis

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) is maandag in de vooravond moeten tussenkomen voor een massale vechtpartij aan het station van de Halse deelgemeente Lembeek. Het bleek te gaan om een veertigtal jongeren die daar vermoedelijk hadden afgesproken om op de vuist te gaan. Niemand raakte gewond en verschillende vechtersbazen konden opgepakt worden.

idh

De politie van de zone Zennevallei moest gisterenavond rond 18 uur tussenkomen bij een massale vechtpartij op het Stationsplein in Lembeek. Een groep van ruim dertig jongeren uit Brussel had er afgesproken om te komen knokken. Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk.

Toen het in de stationsbuurt in Lembeek tot schermutselingen tussen de jongeren kwam, verwittigden buurtbewoners de politie. Toen die ter plekke kwam, stoven de jongeren alle kanten uit. De politie, die versterking opriep en meteen ook kreeg, kon een groot deel van de vechtersbazen even later onderscheppen op de Bergensesteenweg. De groep was te voet op weg naar Halle maar ze werden ter hoogte van de Europalaan klem gereden. De hele buurt werd uitgekamd om nog andere jongeren te vinden die bij de vechtpartij waren betrokken.

Volgens de politie ging het om twee groepen van jongeren uit Brussel die blijkbaar in Lembeek hadden afgesproken voor een knokpartij. Uiteindelijk kon iedereen die opgepakt werd ook geïdentificeerd worden. Omdat niemand klacht indiende, werden de opgepakte jongeren gisterenavond al terug vrij gelaten.

“Wij werden verwittigd door getuigen die het hadden over twee groepen van in totaal een dertig tot veertig jongeren die aan het vechten waren aan het station van Lembeek”, zegt commissaris Wannes Monteyne, woordvoerder van de politie Zennevallei. “Toen onze patrouilles ter plaatse kwamen, zagen ze een twintigtal jongeren die meteen op de vlucht sloegen. Een groot deel van hen werd opgepakt. Niemand van die jongeren was gewond en ze hadden ook geen wapens bij.”

Volgens de politie ging het zowel om minderjarigen als jongeren die net meerderjarig waren. Geen van hen was evenwel uit Halle zelf afkomstig. De meesten zouden uit Brussel komen. “We hebben het sterke vermoeden dat het gaat om twee groepen die aan het station van Lembeek hadden afgesproken om daar een conflict uit te vechten”, aldus nog de politie.

Vrijdagavond moest de politie ook tussenkomen voor een vechtpartij tussen groepjes jongeren op het Stationsplein in Halle. Er werden toen twee heethoofden opgepakt waarna de rust terugkeerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen