© patrick de roo

“Aankoop badboot begon als een grap”

De badboot heeft een nieuwe locatie en een nieuwe invulling gekregen. Het deel dat zo’n twee jaar geleden niet gezonken is doet nu dienst als uitvalsbasis voor reclamebureau Friendship.

Rebecca van Remoortere

Je zou hem bijna niet meer herkennen, de badboot die nu in het Willemdok met zicht op het MAS ligt. Het zwembad, dat in 2015 gezonken is, heeft geen tweede leven gekregen. Het deel waar het restaurant zich vroeger bevond, wordt de komende weken wel verder omgetoverd tot kantoorruimte voor Friendship, een Antwerps reclamebureau dat het schip opkocht.

“Onze aankoop begon eigenlijk als een grap. We zochten naar een nieuwe locatie voor ons bureau en het afschuimen van immowebsites leverde niet meteen veel op. We stootten op de badboot die te koop stond en grapten over het feit dat ons bureau uitbaten op een schip wel leuk zou kunnen zijn. Dat het woord schip in onze naam komt, was alleen maar mooi meegenomen”, zegt Bart Verschueren van Friendship. “De plannen werden vlug concreter en met wat hulp van de stadsdiensten en de stadshavenmeester hebben we nu het geluk om elke dag te mogen werken in een kantoor op de mooiste locatie van Antwerpen. Onze slogan is ‘make life unboring’, dat dragen we nu ook echt uit naar onze klanten. Een saaie kantoorruimte zou niet passen bij ons bedrijf. We hebben ruimte nodig om creatief na te denken.”

Groen dek

Friendship heeft nog grootse plannen met het nieuwe kantoor. Het moet een creatieve en groene plek worden. “Zo willen we op termijn volledig zelfvoorzienend zijn. Op de boot komen twee rietvelden die het water van het dok zuiveren en opnieuw het dok laten instromen. Onze elektriciteit moet geleverd worden door zonnepanelen. Verder komen er beneden, waar vroeger de kleedruimtes waren, onder meer een cinemazaaltje waar we presentaties kunnen geven, een studio en een atelierruimte om onze producten uit te werken. Boven op het dek komen er, net zoals in de rest van de ruimtes, veel planten. Dat moet de uitstraling krijgen van een tuin waar we in openlucht kunnen vergaderen. Zo bieden we ook een mooi groen zicht voor de passanten op het Eilandje.”

In september moet de renovatie helemaal rond zijn.