Verdachte van daklozenmoord blijft in de cel

De Hasseltse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 44-jarige dakloze Edward B., die verdacht wordt van de moord op een andere dakloze, de 45-jarige Mostapha A. Die laatste moest zich vrijdag normaal gezien nog verantwoorden voor een inbraak in een voertuig in Hasselt met een portefeuille als buit. Sinds 1989 moest A. al meermaals voor de rechtbank in Hasselt verschijnen voor het plegen van inbraken in voertuigen en voor diefstallen.

In 2006 kreeg A., die oorspronkelijk van Houthalen-Helchteren afkomstig is, nog 2,5 jaar cel voor een overval op een arts. Telkens hij op vrije voeten was, pleegde hij nieuwe feiten om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. In de nacht van zaterdag op zondag kregen hij en Edward B. het met elkaar aan de stok in een kraakpand aan de Oude Statie in Hasselt. Edward B. greep daarbij naar een stuk buis, waarmee hij A. op het hoofd sloeg.

Mostapha A. bezweek vrijwel meteen aan de opgelopen verwondingen. Edward B. is van Nederland afkomstig, maar is van ambtswege geschrapt en had dus ook geen gekende verblijfplaats. De Nederlander zou zich niet veel herinneren van de gebeurtenissen in het kraakpand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer