Zeven maanden cel voor openrijten gezicht verpleger

De twintigjarige Cihan T. uit Hasselt is vrijdag bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden omdat hij op 30 juni 2012 een verpleger had aangevallen.

skn

Op 30 juni 2012 ging Cihan T. in Genk verpleger David S. te lijf met een scherp voorwerp. Die hield daar drie snijwonden boven de linkerwang aan over, waarvan één gapende wonde van ongeveer tien centimeter. Door zijn verwondingen was de verpleger een maand werkonbekwaam. De man houdt er nog steeds een litteken in het gezicht aan over waar hij door zijn patiënten elke dag wordt op aangesproken.

Het was niet de eerste keer dat Cihan T. geweldfeiten pleegde. In 2008 werd de man al door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. Tijdens de voortzetting van de rechtszaak vorige maand vroeg de advocaat van David S. een schadevergoeding van 15.239 euro met intresten. Die schadevergoeding wordt aan het slachtoffer van Cihan T. toegekend. Naast het betalen van de schadevergoeding werd Cihan T. ook nog veroordeeld tot een boete van 600 euro en een gevangenisstraf van zeven maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen