© Mia Uydens

Band bij Heinz Turnhout valt stil

Donderdag is bij sauzenproducent Heinz in Turnhout de allerlaatste saus van de band gerold. Het bedrijf sluit er de deuren omdat de directie besliste de productie naar het Britse Telford te verhuizen.

Eind februari kregen de ruim 200 personeelsleden het nieuws te horen dat de productie tegen het einde van dit jaar om besparingsredenen naar Telford in Groot-Brittannië zou verhuizen.

Na een geleidelijke afbouw met het afbreken van de productielijnen komt er nu een definitief einde aan de vestiging. 'Gisteren/donderdag is de laatste mayonaise van de band gerold', zegt vakbondssecretaris Dirk Verhaegen (ACV). 'Een spijtig einde van een bedrijf dat gekend stond voor zijn goede medewerkers en met correcte arbeids- en loonvoorwaarden'

'Vandaag/vrijdag wordt alles uitgekuist en opgeruimd. Voor de 30 laatste productiemedewerkers komt er nu een einde aan hun werk. Een groep bedienden gaat nu tot het einde van het jaar nog zaken zoals de stock en de boekhouding verder afronden', aldus ABVV-secretaris Laura Snyders.

Wat er met het pand in Turnhout gaat gebeuren is volgens de directie momenteel nog niet geweten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER