Test-Aankoop overweegt gerechtelijke stappen tegen Voetbalbond en Sun Reizen

Consumentenorganisatie Test-Aankoop gaat volgende week beslissen of ze gerechtelijke stappen zal ondernemen tegen de Belgische Voetbalbond en tegen Sun Reizen in verband met het dossier van de supporterscamping Devillage in Brazilië. Test-Aankoop heeft naar de bond een ingebrekestelling gestuurd en vroeg tegen uiterlijk vandaag een nieuw compensatievoorstel. "Maar we hebben nog niets ontvangen", zegt Jean-Philippe Ducart van Test-Aankoop.

Naar aanleiding van het WK Voetbal afgelopen zomer in Brazilië, werd voor de Belgische supporters een fandorp "Devillage" ingericht. Maar dat bleek een pak minder luxueus dan was beloofd. Zo waren er bijvoorbeeld onvoldoende sanitaire voorzieningen en was er geen wifi en te weinig elektriciteit aanwezig. De Voetbalbond bood het pakket aan, terwijl Sun Reizen verantwoordelijk was voor de reisorganisatie.

"Schadevergoeding van 50 euro is ontoereikend"

Nadat de Belgische voetballiefhebbers hun beklag hadden gemaakt over Devillage, werd hen een schadevergoeding van 50 euro per persoon per nacht aangeboden. Test-Aankoop vond dat bedrag "principieel ontoereikend" en verzamelde zowat 150 gedupeerden. "We eisen voor hen een betere schadevergoeding, maar de Voetbalbond liet ons verstaan dat ze op individuele basis wilde onderhandelen", aldus Ducart. "We hebben een ingebrekestelling gestuurd, waarin we uiterlijk vandaag een nieuw compensatievoorstel vroegen."

Test-Aankoop beslist volgende week

Als dat er niet komt, overweegt de consumentenorganisatie gerechtelijke stappen te ondernemen om een schadevergoeding te bekomen. "Een beslissing daarover valt in de loop van volgende week", zegt Ducart. Pierre Cornez, woordvoerder van de Voetbalbond, was vrijdagnamiddag telefonisch niet bereikbaar.

Meest gelezen