© RR

Veiling unieke foto’s Circus Ronaldo ten voordele van vluchthuis

Nog tot 30 juni kan je via facebook bieden op 10 unieke foto’s die circus Ronaldo maakte in het kader van OP.RECHT.MECHELEN. De opbrengst van de veiling gaat naar het Emma Huis, het vrouwen vluchthuis van CAW Boom Mechelen Lier.

Ward Bosmans

De foto’s werden gemaakt door Benny de Grove die al meer dan 20 jaar de huisfotograaf is van Circus Ronaldo. “Met de foto’s wilden we laten zien hoe wij, als circusartiesten en clowns, kijken naar de wereld,” zegt Danny Ronaldo. “De foto’s zijn grappig, poëtisch maar ook cynisch. Vanuit de circuswereld bekeken heeft zelfs het meest gruwelijke ding nog altijd iets humoristisch. We tonen de dwaasheid van de maatschappij.”

© RR

Na amper twee dagen zijn er nog niet zoveel biedingen op de foto’s, maar de bedragen lopen toch al behoorlijk op. Gemiddeld wordt ertussen de 100 en de 150 euro geboden.

“Wij hopen dat de biedingen de komende dagen nog zullen oplopen,” lacht Lien Kerff, communicatieverantwoordelijke van CAW Boom Mechelen Lier. “Maar hoe dan ook zijn we enorm blij met dit initiatief van Circus Ronaldo. De mensen van het circus tonen hun goed hart en zetten zich oprecht in tegen onrecht. Ik vind dat heel straf. We kunnen deze opbrengst bovendien heel goed gebruiken voor het vluchthuis. We wisten dat Circus Ronaldo sociaal was ingesteld. In het verleden kregen we al een aantal gratis tickets waardoor minderbedeelde mensen de voorstellingen konden bijwonen.” De veiling loopt af op 30 juni om 12 uur.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER