Hamilton moeizaam naar derde opeenvolgende overwinning in China

© REUTERS

Lewis Hamilton heeft zonder al te veel problemen de Grote Prijs Formule 1 van China op zijn naam geschreven. Mercedes behaalde op het circuit van Shanghai dankzij Nico Rosberg zelfs de dubbel, terwijl Fernando Alonso (Ferrari) het podium vervolledigde.

mio

Van bij de start van de race begon Mercedes te domineren. Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn simpelweg te snel voor de concurrentie en enkel Fernando Alonso was in zijn Ferrari in staat om het duo te bedreigen. Alonso reed even op de tweede plaats maar maakte geen schijn van een kans om Rosberg achter zich te houden.

De derde plaats zal Alonso evenwel ongetwijfeld veel deugd doen. Voor Daniel Ricciardo (Red Bull) was de race een paar ronden te kort. Hij behaalde de punten van de vierde plaats en bleef zijn teamgenoot en viervoudig wereldkampioen Sébastian Vettel voor.

Voor Hamilton is het zijn derde opeenvolgende overwinning en Mercedes won voorlopig alle races. In de WK-tussenstand blijft Nico Rosberg aan de leiding met een voorsprong van vier punten op Hamilton.

De wedstrijd in China werd overigens een ronde te vroeg afgevlagd. Hamilton zag de finishvlag al na 55 in plaats van 56 ronden. Aan de einduitslag verandert dat niets.

Uitslag GP Formule 1 van China:1. Lewis Hamilton - Mercedes2. Nico Rosberg - Mercedes3. Fernando Alonso - Ferrari4. Daniel Ricciardo - Red Bull5. Sébastian Vettel - Red Bull6. Nico Hulkenberg - Force India7. Valtteri Bottas - Williams8. Kimi Raikkonen - Ferrari9. Sergio Perez - Force India10. Daniil Kvyat - Toro Rosso

klik hier voor de wk-tussenstand

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: