Toekomstplan 2050 na drie maanden al afgeschoten

© Bart Dewaele

De langetermijnvisie van de Vlaamse regering, de Visie 2050, is “te vrijblijvend”, zo oordeelt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Zonder bijsturingen is het toekomstplan-Bourgeois volgens hen nu al ten dode opgeschreven, “anders zal de Vlaamse regering haar ambities nooit kunnen waarmaken”.

Simon Andries

Eind september stelde Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) trots zijn ambitieuze Toekomstvisie 2050 voor als opvolger van het al even ambitieuze, maar gefaalde Vlaanderen in Actie (ViA). Zelfrijdende auto’s, 3D-printing en “learning parks” stonden onder andere als ambitieuze speerpunten van de Vlaamse regering in het plan. Maar amper een paar maanden later geloven de Vlaamse sociale partners er al niet meer in. In een advies reageert de Sociaal-Economische Raad Vlaanderen (SERV), waar alle sociale partners in zetelen, klaar en duidelijk: “Voor sommige beleidsvraagstukken is het een interessante analyse, maar als leidraad voor concrete acties is het minder geschikt. Zonder een vertaling naar concretere doelstellingen en ambities van de huidige regering riskeert dit een heel vrijblijvende en puur intellectuele oefening te worden.”

“Deze regering gaat intensief samenwerken met alle actoren om dit wensbeeld voor Vlaanderen waar te maken”, beloofde Bourgeois nog plechtig bij de voorstelling van het plan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen