© Twitter@ClubBrugge

© Club Brugge

© Photo News

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail: null

Vazquez verlengt zijn contract bij Club Brugge tot 2018

Na regen komt zonneschijn bij Club Brugge. Op de dag van zijn operatie heeft Victor Vazquez ondanks interesse uit het buitenland een akkoord bereikt met Club Brugge om zijn contract te verlengen. De smaakmaker van blauw-zwart en de Jupiler Pro League verlengt zijn huidige contract tot 2016 met nog eens twee jaar, tot 2018 dus.

Koen Van Uytvange

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

'Het is een fantastische dag voor mij en mijn familie', vertelt Vazquez in een videoboodschap op de website van Club Brugge. 'Ik ben héél gelukkig om bij deze club te mogen blijven. Het is een grote stap vooruit. Ik hoop dat zo snel mogelijk prijzen te kunnen pakken.'

Victor Vazquez speelt zijn beste seizoen sinds zijn aankomst bij Club Brugge vier jaar geleden en behoort sinds de competitiestart bij de uitblinkers van de Jupiler Pro League. De metronoom van blauw-zwart is samen met Dennis Praet ook topfavoriet om volgende maand de Gouden Schoen in de wacht te slepen.

Niet onlogisch dus dat er speculatie was over de toekomst van de Spanjaard. Het Nieuwsblad wist een maand geleden al dat Club Brugge Vazquez een nieuw contractvoorstel wilde doen, maar Vazquez verklapte enkele dagen geleden nog aan El Mundo Deportivo dat hij ook andere opties had. ‘Ik speel nu op een hoog niveau en een aantal goede teams hebben al aanbiedingen gedaan. Die kwamen onder meer uit Spanje, maar er was ook interesse uit Italië, Engeland en de Verenigde Staten. Een concreet bod is er wel nog niet geweest.’

Vandaag wel nog operatie

Vazquez had evenwel de ideale leeftijd om nog een grote transfer af te dwingen. ‘In januari word ik 28, ik ga eens goed moeten nadenken. Maar het draait niet alleen om mijn toekomst, maar ook om die van mijn familie. Ik heb een vrouw en een zoon, dan beslis je met z’n drieën. Hier in Brugge kennen ze me en ben ik in goede handen.’ Denkelijk heeft dat laatste de doorslag gegeven voor Vazquez.

Na regen komt dus zonneschijn voor Club Bruggen en Vazquez, want gisteren kregen zij het nieuws te horen dat de creatieve middenvelder geopereerd moet worden aan zijn meniscus. Die ingreep vindt vandaag plaats. Hij zal waarschijnlijk een maand out zijn nadat hij in de bekermatch tegen KV Mechelen zijn knie verdraaide. Al valt dat eigenlijk nog mee, want bij heel erge meniscusletsels kan de herstelperiode verschillende maanden bedragen. Vazquez zal wel sowieso de twee competitiewedstrijden voor de winterstop, tegen Racing Genk en Lierse, moeten missen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer