1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

BUNDESLIGA. Hazard valt in en wint topper, sterke De Bruyne verdeelt en heerst

Borussia Mönchengladbach heeft op de tiende speeldag in de Bundesliga drie belangrijke punten gepakt. Het won met 3-1 van Hoffenheim en staat gedeeld tweede. Kevin De Bruyne was zaterdag de grote man in de wedstrijd tegen Stuttgart. De Bruyne scoorde en gaf twee assists. Bayern heeft een scheve situatie tegen Dortmund rechtgezet na de rust. Lewandowski en Robben veegden de goal van Marco Reus uit. Bayern blijft daardoor aan de leiding, Dortmund blijft in crisis.

dmm, vtvn

Thorgan Hazard moest alweer tevreden zijn met een plek op de bank van Gladbach. Dat kwam in eigen huis 1-0 voor via André Hahn. Op het halfuur maakte Anthony Modeste gelijk voor Hoffenheim, maar enkele minuten later maakte Patrick Herrmann er 2-1 van. Opnieuw Herrmann zorgde na de rust voor de 3-1 eindstand. Hazard viel ruim tien minuten voor tijd in.

Bayern versloeg Dortmund na een aangename topper die bol stond van de kansen. Marco Reus kopte de 0-1 binnen, maar na de rust scoorden Lewandowski en Robben. Lees hier een uitgebreid verslag van die wedstrijd.

Kevin De Bruyne inspireerde zijn team vanmiddag naar een mooie 0-4 overwinning op het veld van Stuttgart. Ivan Perisic opende de score voor Wolfsburg na 15 minuten, de ex-speler van Club Brugge kneep naar binnen vanop links en trapte onder keeper Kirschbaum de 0-1 binnen. Nog voor de rust verdubbelde Wolfsburg de voorsprong. In de toegevoegde tijd trapte De Bruyne een verre vrije trap, Knoche liep goed naar de bal en kopte op de rand van de kleine rechthoek de 0-2 binnen. Na de rust scoorde De Bruyne zelf. De Rode Duivel rondde aan de tweede paal een snelle counter af na een voorzet van Vieirinha. Twee minuten voor tijd zette Perisic de 0-4 eindstand op het bord. De Bruyne hield goed zijn verdediger aan de praat en legde de bal perfect in de loop van Perisic, die niet meer kon missen. Wolfsburg staat op de tweede plaats, vier punten achter Bayern. Stuttgart blijft op de vijftiende plaats.

Klaas Jan Huntelaar heeft Schalke 04 de overwinning bezorgd tegen Augsburg. De Nederlanse goalgetter benutte de enige kans van de match en schonk zo zijn team de drie punten. Dankzij deze overwinning klimt Schalke 04 naar de zevende plaats.