Zo ben je hip in Berlijnse clubs

© YouTube

Als je naar de Duitse hoofdstad Berlijn trekt om te feesten, dan is het handig meegenomen dat je een beetje kan dansen op diepe beats. Kan je dat niet, dan is er geen reden tot paniek: de lokale danser Jon Hester leert je cool bewegen op house.

vwh

Dansen op house en techno, door de constante beat lijkt het zelfs eenvoudig voor feestbeesten zonder enig gevoel voor ritme. Maar dat is een misvatting. ‘Heen en weer stappen is niet dansen’, zegt Hester in het alternatieve magazine Vice. ‘Stappen is slechts basis van het dansen. De meeste mensen durven niet te bewegen met hun armen. Ze stellen zich fysiek niet voldoende open op, wat tot een conservatieve danshouding leidt.’

Sinds 2011 biedt Hester elke dinsdag twee trainingen aan: een voor beginners en een voor gevorderden. Zijn manier van lesgeven is gebaseerd op zijn eigen ervaringen tijden het uitgaan. ‘Als tiener groeide ik op in Chicago. Ik ging naar raves en clubs en leerde door naar anderen te kijken’, zegt hij. Tijdens zijn lessen, leert hij de deelnemers een paar basispassen aan een raadt hij aan om vooral zelf te experimenteren en tot een sociale manier van dansen te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer