Direct naar artikelinhoud

Volkskrant Ochtend: 19 doden bij vermoedelijke aanslag stadion Manchester Arena - volg hier de laatste ontwikkelingen

Goedemorgen. Aan het einde van een concert van zangeres Ariana Grande in stadion Manchester Arena heeft zich dinsdagavond rond 22.45 (lokale tijd) in ieder geval één explosie voorgedaan. Hierbij vielen 19 doden en 59 gewonden. Volg de ontwikkelingen in dit liveblog.

Het belangrijkste nieuws van dinsdag 23 mei
Beeld reuters

Terwijl u sliep

Live: Mogelijke aanslag stadion Manchester Arena, 19 doden
Aan het einde van een concert van zangeres Ariana Grande in stadion Manchester Arena heeft zich dinsdagavond rond 22.45 (lokale tijd) in ieder geval één explosie voorgedaan. Hierbij vielen 19 doden en 59 gewonden. Wat precies is geëxplodeerd en wie er achter de mogelijke aanslag zou zitten, heeft de politie vooralsnog niet gemeld. Volg de ontwikkelingen in dit liveblog.

Politie: vermoedelijke aanslag bij concert Ariana Grande, zeker 19 doden

Er zijn 19 doden en 59 gewonden gevallen bij een of meerdere ontploffingen rond het stadion Manchester Arena in Manchester, na afloop van een concert van popster Ariana Grande. Het incident wordt door de politie behandeld als een terroristische aanslag. Dit weten we tot nu toe.

Vraag naar herstelbedden voor ouderen stijgt snel
De tijdelijke zorg voor ouderen moet snel beter worden geregeld, anders lopen de ziekenhuizen vast. 'Het is urgent dat er honderden herstelbedden bij komen', zegt Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Verzekeraars zijn daarvan nog niet overtuigd.

Leraar kampt met imagoprobleem: aanzien in 10 jaar fors gedaald

Het aanzien van de leerkracht is de afgelopen tien jaar fors gedaald. Daar is iets aan te doen, maar een snelle stijging zit er niet in.

Vandaag in het nieuws

President Trump bezoekt Israël en de Palestijnse gebieden en houdt een speech over het vredesproces.

Na jaren van gesteggel stemt de Senaat vandaag over het associatieverdrag met Oekraïne.

Aanraders van de redactie

In het 'herstelhotel' kunnen ouderen tijdelijk terecht (+)

De 78-jarige Marthy Weernink wil zo veel mogelijk zelf doen. Maar met een arm uit de kom is dat lastig. Zij heeft geluk: er is tijdelijk plaats voor haar in een herstelbed. 'Er zouden veel meer van dit soort huizen moeten zijn.'

Niet wet maar gesprek bepaalt orgaandonatie in Spanje (+)

Nergens ter wereld zijn zo veel mensen orgaandonor als in Spanje. Wat kan Nederland hiervan leren? Dinsdag debatteert de Eerste Kamer erover. Expert Matesanz: 'Het veranderen van de wet heeft geen zin.'

Een orgaantransplantatie in het ziekenhuis La Paz in Madrid.Beeld afp

'We hebben in Nederland een beeld van Turkije dat niet klopt' (+)

Hij heeft niets met ze gemeen. Toch maakte schrijver Özcan Akyol een tv-serie over zijn familie in Turkije en kwam tot inzicht.

'Goed toezicht houden is bedenken hoe je zelf was, als kind' (+)

Omdat intimidatie en agressie in zwembaden steeds weer het nieuws haalden bezocht Margriet Oostveen met Henny Beekwilder een training voor lifeguards. 'Wie zich blindstaart op protocollen verliest al snel het individu uit het oog. Juist in zwembaden is dat levensgevaarlijk.'

Schrijver Özcan Akyol.Beeld Daniel Cohen

Kokosyoghurt klinkt gezond, maar is dat ook zo? (+)

Absoluut niet. Kokosyoghurt is een vette calorieënbom.

Bert Wagendorp: Vandaag begint de droom van een Nederlandse Giro-winnaar (+)

De droom van een Nederlandse alleenheerser in het peloton moet een keer beginnen en het is niet uitgesloten dat dat vandaag, dinsdag 23 mei 2017, het geval zal zijn.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.