Direct naar artikelinhoud

Ouders online op zoek naar hun kinderen in Manchester: 'Ze is pas vijftien en helemaal alleen'

Ouders en vrienden van kinderen die worden vermist na de explosie in de Manchester Arena posten foto's van hun kinderen op sociale media. Onder meer met de hashtag #manchestermissing roepen zij mensen op uit te kijken naar hun kinderen.

Lees hier het liveblog voor de laatste ontwikkelingen.
Lees hier het nieuwsbericht.

Een jong meisje wordt na de aanslag uit het stadion geleid.Beeld getty

Bij het concert van Ariana Grande waren veel kinderen aanwezig. De Amerikaanse popster is mateloos populair onder tieners, maar er waren ook kinderen aanwezig die nog jonger zijn. Sommige ouders stonden buiten de Manchester Arena te wachten tot het concert was afgelopen, andere mensen zijn elkaar in de chaos na de aanslag kwijtgeraakt.

De politie heeft een noodnummer geopend voor bezorgde familieleden: 0161 8569400.

Om hoeveel vermisten het daadwerkelijk gaat, is onduidelijk. Er worden ook nepmeldingen verspreid met foto's van kinderen die niet vermist zijn.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Twitter bericht wordt geladen...

Opgevangen in Holiday Inn

Hotels worden opgeroepen om de namen van kinderen te twitteren die daar worden opgevangen, zodat ouders hun vermiste kinderen terug kunnen vinden. Een vrouw die Paula Robinson heet, heeft vijftig kinderen mee weten te nemen naar het Holiday Inn. 'Ze zijn veilig en we zorgen voor hen', laat ze op Facebook weten. Haar telefoonnummer gaat nu rond op Twitter.

Ook broers, zussen en vrienden twitteren foto's van vermisten of laten weten wanneer iemand terecht is. De twee vriendinnen Eilidh MacLeod en Laura MacIntyre bijvoorbeeld zijn nog steeds niet gevonden. 'Het zijn tieners. Tieners van een klein Schots eiland die nu alleen zijn in een stad die ze niet kennen', meldt iemand die zich online concious--rambling noemt.

Charlotte Campbell's vertelt de BBC dat haar dochter Olivia wordt vermist en dat de telefoon van het meisje niet meer werkt. 'Ze is pas 15 jaar oud en ze is helemaal alleen want haar vriendin is al wel gevonden.' Ze roept mensen op om het meisje, als ze haar zien, alsjeblieft van hun telefoon gebruik te laten maken zodat ze haar moeder kan bellen. Olivia is het meisje rechts op de foto in de tweet hieronder.


Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...