Red Lions naar kwartfinale tegen Argentinië op World League hockey

In hun laatste groepswedstrijd op de World League hockey in het Indiase Raipur hebben de Red Lions (FIH-7) dinsdag 3-3 gelijkgespeeld tegen Groot-Brittannië (FIH-4). Een zege tegen de Britten had de Belgen de groepszege en een kwartfinale tegen India opgeleverd (FIH-6). Nu eindigden ze op de derde plaats in groep A en moeten ze donderdag aan de bak in een kwartfinale tegen Argentinië (FIH-5).

Bij de rust keken de Belgen tegen een 2-1 achterstand aan. Phil Roper opende in de 7e minuut de score voor de Britten. Thomas Briels bracht België zes minuten later langszij. In de 28e minuut zorgde Alastair Brogdon ervoor dat de Britten met een voorsprong naar de kleedkamers konden. Tanguy Cosyns bracht de stand in de 38e minuut weer in evenwicht, maar twee minuten latere waren de Lions al opnieuw op achtervolgen aangewezen, na een goal van Alan Forsyth. In de 42e minuut legde Tom Boon met een strafslag de eindstand vast.

In de andere wedstrijd in groep A maakte Australië (FIH-1) met 6-0 brandhout van Canada (FIH-14). Groot-Brittannie is met 7 punten groepswinnaar, voor Australië (6) en België (4), dat eerder met 1-0 verloor van Australië en met 7-2 won van Canada. Canada is puntenloos laatste.

In de kwartfinales neemt Canada het woensdag op tegen Nederland (FIH-2), groepswinnaar in groep B en geeft Australië Duitsland (FIH-3) partij. Donderdag staan de Red Lions tegenover Argentinië en Groot-Brittannië tegenover India.

Uitslagen:

Alle teams gaan door naar de kwartfinales. Daarin treffen de groepswinnaars de laatste van de andere groep en spelen de nummers twee tegen de nummers drie.

Groep A:Australië - Canada 6-0Groot-Brittannië - België 3-3

Eindstand: W G D V dv dt ptn1. Groot-Brittannië 3 2 1 0 11 6 72. Australië 3 2 0 1 9 5 63. België 3 1 1 1 10 6 44. Canada 3 0 0 3 3 16 0