© KH

© KH

© KH

© KH

© KH

© KH

© KH

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sippe Jurgen Van den Broeck zag Tourpeloton passeren in Booischot

De opvallendste toeschouwer van de Ronde van Frankrijk in Booischot was ene Jurgen Van den Broeck. Zes jaar op rij was de Tour de France zijn zomers zinvol tijdverdrijf. Maar dit jaar geen Tour voor Vdb en dat doet pijn, heel veel pijn. Zeker als je er op staat te kijken.

GVDL, BEPR

"Ik was beter niet gekomen", zucht Van den Broeck kort nadat het peloton over de N10 richting Aarschot voorbij is geraasd. "Dit doet pijn, heel veel pijn."

Dat hij - twee keer top vijf bij de eindafrekening in Parijs - überhaupt naar het parcours is afgezakt, is de schuld van Chris Van Roosbroeck. De ex-mecanicien van onder anderen Armstrong en Contador maakt voor het eerst in 25 jaar geen deel uit van het circus en heeft Vdb uitgenodigd. "Ik ben ook gekomen omdat jullie, de pers, het mij gevraagd hebben", grijnst VdB. "Armstrong leerde me één ding: feed the press or they eat you. Geef de pers wat ze wil of ze kraakt je. Maar ik heb niet alles toegezegd: voor Vive le Vélo paste ik, dat zou ik niet hebben aangekund, zeker niet toen ik merkte dat ze me na de etappe met aankomst op de Mur de Bretagne wilden opvoeren. Ik had geen zin om alleen maar vragen te beantwoorden over hoe ploegmaat Gilbert in 2011 mijn aanval teniet deed."

Af en toe kan er een zuinig lachje af, zeker wanneer een oudere dame, duidelijk boven haar theewater, zich al te vrijpostig aan de wielrenner vastklampt. Toch is de toon overwegend bitter. "Uiteraard was ik er graag bij geweest. Als dit geen pijn doet, dan kan ik beter stoppen met koersen."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners