© Photo News

Tour de France hindert mogelijk treinverkeer

In tegenstelling tot maandag liggen er dinsdag bij de vierde Tourrit van Seraing naar het Franse Cambrai wel enkele spooroverwegen op het parcours op Belgisch grondgebied. Spoornetbeheerder Infrabel en Tourorganisator ASO doen er naar eigen zeggen alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Mogelijk zullen er toch enkele reizigerstreinen heel even moeten worden opgehouden in het meest nabijgelegen station, afhankelijk van de snelheid die de renners halen.

‘Bij grote wielerwedstrijden proberen we overwegen op het traject te vermijden, of als het echt niet anders kan ze in het begin van het parcours op te nemen’, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. ‘Maandag hebben we alle overwegen kunnen vermijden, dinsdag echter niet. We zullen in nauw overleg met ASO beslissen of er treinen moeten worden opgehouden.’

De eerste overweg ligt dinsdag na 71 km in Mazy-Gembloux, maar dat betreft slechts een goederenspoorlijn. De volgende drie overwegen kunnen er wel reizigerstreinen getroffen worden. Het gaat om Brye-Fleurus (na 80 km) op de spoorlijn Charleroi-Ottignies, Morlanwelz (na 111 km) op de lijn Marchienne au Pont - La Louvière Sud en nogmaals Morlanwelz (na 155 km), maar dan op de lijn Binche - La Louvière Sud.

Volgens Infrabel zullen eventuele vertragingen normaal gezien beperkt blijven tot 10 à 15 minuten. ‘Aangezien het om lokale lijnen gaat, zal de hinder dus meevallen’, aldus Petit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER