Tips voor een citytrip naar Rotterdam

© Mihaiulia voor Shutterstock

Het toerisme in Rotterdam is aan een revival toe. Zo zouden de hotelovernachtingen in de eerste helft van het jaar al met bijna veertien procent toegenomen zijn. De havenstad werd door de Britse krant The Guardian ook in het lijstje gezet van alternatieve steden om te bezoeken en ook The New York Times zette Rotterdam op de tiende stek bij 'plaatsen waar je in 2015 geweest moet zijn'. Enkele tips voor wie de stad ook op zijn verlanglijstje heeft staan.

flb

'Amsterdam mag dan wel mooi zijn, Rotterdam is een designstad vol iconische architectuur', schreef The Guardian eerder dit jaar Rotterdam heeft dan ook heel wat troeven voor een dagje weg dichtbij. De stad is leent zich perfect tot een culturele of culinaire uitstap en heeft ook heel wat leuke winkels.

Cultuur:

- Musea:

- Architectuurwandeling: in Rotterdam staan heel wat iconische Nederlandse gebouwen zoals het nieuwe Centraal Station dat een staaltje van moderne architectuur is. Maar bij Rotterdam denkt iedereen natuurlijk ook vooral aan de kubuswoningen van architect Piet Blom (foto). Van elke stijl die doorheen de jaren populair was, vind je in de stad wel een exemplarisch voorbeeld, gecombineerd met enkele bouwkundige experimenten. Meer info vind je op www.rondleidingrotterdam.nl.

- Eten en drinken: de culinaire plaats bij uitstek in Rotterdam is sinds vorig jaar de Markthal. Wie er langs gaat, moet zeker eens naar boven kijken naar het immense kunstwerk op de binnengevel van Arno Coenen dat toepasselijk de naam 'Hoorn des Overvloeds' draagt. Je vindt er naast de eetkraampjes en delicatessenstandjes ook het restaurant Jamie's Italian van de Britse tv-kok Jamie Oliver. Wie graag de keuken uit het Midden-Oosten lust, brengt best een bezoekje aan Bazar of gaat voor gehaktballen in Ballroom (foto), beiden in de Witte de Withstraat. Maar daarnaast zijn natuurlijk nog heel wat andere hotspots zoals De Pasta Kantine of ga voor een cocktail bij Level, allebei in Pannekoekstraat.

Shoppen:

In Rotterdam vind je de typische grote ketens die je ook bij ons vindt. Leuk is dat je hier ook een MTWTFSS Weekday (Beursplein 2 ) en Monki (Binnenwegplein 64-66) vindt, die deel uitmaken van de H&M-groep. Deze winkels bieden hedendaagse, jonge streetwear aan. Leuke boetieks vind je meer in de buurt van de Witte de Withstraat. Daar is ook de hippe kinderwinkel BonBon on the Block (foto) gevestigd. Een andere aanrader is Groos, een soort warenhuis aan de Schiekade met allemaal producten die in Rotterdam worden gemaakt. Wie van design houdt, kan onder andere ook terecht bij &designshop in de wijk Het Oude Noorden achter het Centraal Station.

Overnachten:

Het nhow Hotel is gevestigd in wolkenkrabber De Rotterdam en werd ontworpen door de bekende Nederlandse architect Rem Koolhaas. Het indrukwekkende hotel ligt aan een kaai en biedt een prima uitzicht op de skyline. Ook Hotel New York, gevestigd in het prachtige voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, is een leuke hotspot. In een voormalige energiecentrale vind je ook Stroom, een industreel boetiekhotel (foto). Wie liever wat goedkoper af is kan ook in de hostel King Kong terecht, midden in de bruisende Witte de Withstraat.

Meer info vind je via www.cityguiderotterdam.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer