© BELGA

Tom Boon: ‘Groep had behoefte aan vernieuwing’

‘De groep had nood aan vernieuwing’. Dat zei Tom Boon na afloop van de eerste training van de Red Lions onder leiding van nieuwe coach Shane McLeod. ‘We hadden een andere aanpak nodig om ons vertrouwen en op termijn ook ons plezier terug te vinden’, klonk het bij kapitein John-John Dohmen.

De kersverse bondscoach verraste zijn spelers door zijn eerste uiteenzetting in het bijzijn van de pers te doen. ‘Dat was heel positief’, vond Dohmen, die ook bij de WatDucks al onder McLeod werkte. ‘Ik heb nieuwe dingen bijgeleerd. Hij is heel kalm en ontspannen en legt de klemtoon op he groepsgevoel. Dat is hetgeen we nodig hebben om een hecht blok te vormen met het oog op de Olympische Spelen.’

McLeod volgt bij de Lions Jeroen Delmee op, die enkele weken geleden zelf opstapte. De spelers hadden nooit problemen met de Nederlander, maar waren wel enthousiast over de aanpak van McLeod. ‘Hij wil niet alles veranderen en geeft enorm veel vertrouwen aan de spelers. Van Delmee hebben we op tactisch vlak enorm veel geleerd, nu is het aan ons om de resterende tijd te gebruiken om het nodige vertrouwen op te doen om grote landen te kunnen kloppen’, verklaarde de Belgische kapitein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten