Direct naar artikelinhoud

Samsung bevestigt recordkwartaal

Samsung bevestigt recordkwartaal
Beeld epa

De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung heeft in het tweede kwartaal zoals verwacht een recordwinst geboekt. Met een operationele winst van 14.070 miljard won (10,8 miljard euro) lijkt het bedrijf ook op weg om zijn Amerikaanse concurrent Apple naar de kroon te steken.

Samsung zette een nettowinst in de boeken van 11.100 miljard won, bijna 90 procent meer dan een jaar eerder en omgerekend ruim 8,4 miljard euro. De omzet steeg met bijna 20 procent tot 61.000 miljard won.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant presteerde vooral sterk bij zijn belangrijke chipdivisie. Ook de nieuwe smartphone Galaxy S8 deed een stevige duit in het zakje. Het toestel droeg voor het eerst een heel kwartaal bij, en moest het debacle met de Galaxy Note 7 doen vergeten. Samsung zag zich gedwongen de Note 7 helemaal terug te roepen, vanwege brandgevaarlijke batterijen.

Apple komt op 1 augustus met cijfers. Analisten verwachten een operationele winst van 10,6 miljard dollar (9 miljard euro), wat dus minder zou zijn dan Samsung. Een analist nuanceert: "Samsung verslaat momenteel zijn rivalen, maar de winsten van Apple variëren nauwelijks, terwijl die van Samsung erg schommelen naargelang de chipprijzen."

Op zoek naar een Samsung toestel tegen de beste prijs? Vergelijk ze hier.