Eén dode en verschillende zwaargewonden bij ongeval kermisattractie

© AP

Bij een zwaar ongeval met een kermisattractie in de Amerikaanse stad Columbus (Ohio) is één dode gevallen. Daarnaast vielen er zeven zwaargewonden, onder wie drie personen in levensgevaar. De gouverneur van Ohio laat nu alle attracties op de kermis grondig inspecteren.

jdb

Het ongeval vond plaats op de jaarlijkse Ohio State Fair, waar een rij zitjes van de attractie Fire Ball Ride plots afbrak. Alle inzittenden werden uit het toestel geslingerd. Bij het incident viel één dode, een 18-jarige jongen. Nog geraakten er zeven mensen zwaargewond. Zij verkeren in levensgevaar. Onder hen ook een 13-jarig kind.

De precieze oorzaak van het ongeval wordt momenteel onderzocht. Maar volgens John Kasich, gouverneur van Ohio, is de attractie in het verleden wel verschillende keren geïnspecteerd geweest door onafhankelijke keuringsfirma’s.

Nog volgens Kasich zal de State Fair donderdag gewoon doorgaan. Maar de attracties zullen wel pas toegankelijk zijn nadat ze eerst allemaal opnieuw geïnspecteerd en gekeurd zijn.

‘Ik ben diep bedroefd door deze gebeurtenis, door het plotse verlies van een kermisganger en dat er ook mensen zwaargewond zijn geraakt. Onze gedachten gaan naar de nabestaanden en gewonden. Ik heb gevraagd om dit incident grondig te onderzoeken. Voorlopig blijven alle attracties gesloten tot ze allemaal opnieuw zijn geïnspecteerd’, aldus Kasich.

© AP

© AP

© REUTERS