Dit ecovriendelijk luxehotel moet Parijs groener maken

© kengo kuma

Het centrum van Parijs moet de komende jaren groener worden, niet alleen door de auto in te wisselen voor milieuvriendelijker transport, maar ook in zijn architectuur. De Japanse architect Kengo Kuma ontwierp alvast een opvallend hotel dat straks zal verrijzen op de Rive Gauche.

edm

Kuma ontwierp een ‘groene long’ voor het dichtbebouwde stadscentrum van Parijs. Het hotel, dat wordt opgetrokken nabij de nationale bibliotheek in het dertiende arrondissement, heeft een open karakter door de houten blokken en weelderige beplanting. Binnenin wordt een tuin gecreëerd die voor iedereen toegankelijk is.

Het ecovriendelijk luxehotel zal daarnaast ook kunnen uitpakken met een zakencentrum, sportfaciliteiten, bar, restaurant, jeugdhostel en co-werkplek. De oplevering van het hotel wordt in 2022 verwacht.

Kuma werkt wel vaker met hout. Zijn Prostho Museum in zijn thuisland is tien meter hoog en werd ontworpen op basis van het Japanse lattenspel ‘cidori’. Ook het Cité de la Musique in Besançon en het FRAC in Marseille zijn van zijn hand, en in Tokio verrijst binnenkort zijn olympisch stadion voor de Spelen van 2020.