Nill De Pauw rukt op naar vierde plaats met Guingamp na zege tegen Guillaume Gillet

Guingamp heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Nantes op de zestiende speeldag van de Franse Ligue 1. Nill De Pauw viel bij Guingamp in tijdens het slotkwartier, Guillaume Gillet werd bij Nantes nog voor het uur naar de kant gehaald. Guingamp staat momenteel verrassend vierde in Frankrijk, Nantes zit in slechte papieren met een voorlopige degradatieplaats.

Nill De Pauw begon ondanks zijn goede invalbeurten van de laatste weken opnieuw op de bank bij Guingamp. Guillaume Gillet stond zoals steeds wel in de basis bij Nantes. Seizoensrevelatie Guingamp begon het best aan de wedstrijd en na 22 minuten bracht Jimmy Briand de thuisploeg op voorsprong.

Na de rust deed Guingamp daar via Yannis Salibur (63.) nog een doelpunt bij en toen Adrien Thomasson ook nog eens een rood karton onder de neus geschoven kreeg bij Nantes, viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Gillet werd bij Nantes na 57 minuten naar de kant gehaald, Nill De Pauw kreeg een invalbeurt na 77 minuten. Met de overwinning rukt Guingamp voorlopig op naar een knappe vierde plaats in het klassement met 26 punten. Voor Nantes daarentegen ziet de situatie er heel wat minder rooskleurig uit met amper dertien punten en de voorlaatste plaats.