Tekort aan pretzels dreigt voor Oktoberfest

Een pretzeltekort dreigt voor het grootste volksfeest van Duitsland. De bakkers in Beieren dreigen namelijk met een staking, waardoor de levering van de zoute snacks aan het Oktoberfest in gedrang komt.

De Duitse vakbond NGG pleit voor loonverhogingen in de Beierse bakkerijen. Men eist een stijging van 6,5 procent en als die er niet komt tegen half september, wordt het werk in de bakkerijen neergelegd. Als dat gebeurt, dreigt er een tekort aan pretzels op het Oktoberfest. Dat zou zonde zijn, gezien de zoute snacks op het grote volksfeest hand in hand gaan met de grote bierpullen.

“We spraken al met een van onze leveranciers en die heeft ons verzekerd de pretzels te leveren”, reageert Gabriele Papke, woordvoerster van het Oktoberfest, aan NBC news. Toni Roiderer, een eigenaar van een biertent op het festival, hoopt dat de bakkers de traditie zullen respecteren en niet staken. “Maar als ze het toch doen, dan zullen we gewoon meer bier moeten drinken”, aldus de man.

De 181e editie van het beroemde Oktoberfest begint op 20 september in München. Zoals elk jaar worden er miljoenen bezoekers in “lederhosen” verwacht.

Meest gelezen