Kenny Belaey: ‘Ik heb slecht gereden’

De Wereldbeker trial beleefde een beklijvende apotheose op de Antwerpse Grote Markt. De absolute ‘king’ daar was het grote Britse talent Jack Carhy. De pas 18-jarige winnaar van het eindklassement van de Wereldbeker domineerde de concurrentie met veel lef en een groot puntenverschil.

msw

Hij begon met maar acht strafpunten aan de superfinale met de beste vier. De Fransman Vincent Hermance en onze Kenny Belaey keken tegen 23 en 28 strafpunten aan. De 16-jarige Nicolas Vallee (Fr.) eindigde vierde.

Na een tweede plaats in de halve finale zaterdag waren bij Belaey de verwachtingen hooggespannen.

Zoals wel vaker werkte de meervoudige wereldkampioen echter een zwakke eerste ronde af. Hij startte met twee compleet mislukte pogingen op de blauwe blokken (met een val) en de ‘frietzone’.

Belaey herstelde zich wel net op tijd. In de tweede ronde over zes zones vlotte het merkelijk beter. Hij liet zelfs driemaal een nul optekenen. In de superfinale bezorgde een lekke band hem nog wat extra kopzorgen. Gelukkig voor zijn talrijke supporters eindigde hij toch nog derde.

‘Ik heb slecht gereden. Ik hinkte constant achter de feiten aan. Ik geraakte nooit echt in de wedstrijd’, reageerde hij. ‘Ik heb er niet echt een verklaring voor. Het drong onvoldoende tot me door dat ik aan een wedstrijd bezig was. Misschien een kwestie van concentratie. Men begint het allemaal wat gewoon te worden.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus