‘Elke week knokken voor de punten’

Na zijn 3-0 nederlaag leek Waasland A in zijn duel met Genk op weg naar een 3-0 zege. Ondanks een sterke prestatie van Kenneth Janssens liet Gimme zijn 2-0 voorsprong verloren gaan.

ivh

‘We deden vorig seizoen beter dan verwacht. Dat was dankzij onze grote inzet, onbekendheid voor onze reeksgenoten en een grote portie geluk. Opnieuw de top vier ambiëren, is te hoog gegrepen’, zegt de 33-jarige hoekaanvaller.

‘Omdat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is het elke week knokken voor de punten. Met Achel en Genk kregen we twee sterke tegenstanders voorgeschoteld. Na een bekerduel met een eerstenationaler volgen nu echter Vosselaar en Lendelede. Dat zijn evenmin meelopers van liga B. In Achel werd Gimme op zijn waarde geklopt. We waren niet sterk genoeg en de Limburgers speelden nagenoeg foutloos’, bevestigt Kenneth.

Tegen Genk was daarentegen meer mogelijk. ‘Het geblesseerd uitvallen van opposite Steven Lernout op training was een tegenvaller. Jelle Perremans nam zijn positie over. Na een schouderletsel was het zijn eerste match. Om Genk aan te kunnen, moet Waasland voltallig zijn en moeten alle spelers pieken.’

‘Het begon nochtans goed. Nadat we vlot (25-16) de eerste set hadden gewonnen, kregen we in de tweede beurt meer repliek (25-21). In set drie konden we niet afwerken. We benutten enkele kansen niet en verloren met 25-27. Dat gaf Genk vleugels. Het dwong met 20-25 een belle af en won die met 12-15.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen