‘Niet blindstaren op eerste resultaten’

Met twee driepunters op rij nam neo-eersteprovincialer Wetteren een schitterende competitiestart. Met die zes op zes staat het trouwens aan de leiding.

ivh

‘We mogen ons niet blindstaren op die eerste twee resultaten. Wetteren stond immers evenveel keren tegenover een zwakke reeksgenoot’, zo relativeert Sander De Ruyck het succes van zijn nieuw team.

Die 20-jarige middenblokker is een jeugdproduct van Nazareth, dat als junior naar Ename trok. Bij die club was hij vooral bankzitter bij het in tweede divisie spelend A-team. Na een jaar koos hij voor tweedeprovincialer Ename B.

‘Ik kwam bij Wetteren terecht, nadat ik vorig seizoen na een duel tussen Wetteren en Ename contact had met WD's trainer. Ik zag het zitten om in een gemotiveerde A-ploeg te spelen en ik kende er mijn medestudenten Bob Mertens en Ruben De Muynck. Mijn keuze is een meevaller. Al tweemaal had ik een basisplaats’, zegt de student burgerlijk ingenieur.

Na zijn 0-3 zege van vorige week klopte WD ook Aalst met die cijfers. ‘We wonnen de eerste set vooral dankzij opslagreeksen van Andries Van Langenhove. Toen Kangoeroes in de tweede beurt bij 15-18 de leiding had, kon De Muynck ons in een ruk naar 24-18 serveren. Aalst stapelde daarentegen de servicemissers op. De gasten probeerden ons middencompartiment lam te leggen, maar dat lukte niet. In de eindfase van de spannende (28-26) slotset kon ik met een aanval en drie blokkeringen mijn team over de streep trekken.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen