© Rik Bosmans

Wandel mee met 700 schapen die natuurgebied Smeetshof verlaten

Op woensdag 5 november zullen 700 schapen het natuurgebied Smeetshof verlaten. Iedereen wordt uitgenodigd om de kudde te vergezellen tijdens deze tocht van 17 kilometer.

Rik Bosmans

Na een verblijf van 18 dagen in de natuur zorgde de kudde voor een succesvolle begrazing van grasruigten en boomopslag. Talrijke bezoekers waren een kijkje komen nemen naar de wijdverspreide ‘mollige schapenwolkjes’. Op woensdag 5 november om 10.00 uur, vertrekt de herder met de kudde aan het einde van Smeetshofweg. De uitgestippeld route verloopt over stille rustige (veld)wegen en kruist achtereenvolgens de Weerterweg, Hamonterweg, Sluis 18, brug Kempisch kanaal.

Ter hoogte van Hoeveterras Bosstraat wordt omstreeks 12.00 uur een rustpauze ingesteld. Na dit opkikkertje gaan we te voet verder. Als je zin hebt, kan je ons vergezellen op deze tocht. Gelieve wel je trouwe hond thuis te laten, zodat onze Collyhonden de kudde nauwlettend kunnen bewaken. De kudde kruist de Kaulillerweg richting Goolderheide, verder de Bocholterweg in Grote Brogel met als eindpunt een weiland langs de Oude Weyerstraat in Grote Brogel. De afstand bedraagt 17 km.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer