© Belga

IGEMO lanceert groepsaankoop elektrische fietsen

Igemo organiseert een groepsaankoop voor elektrische fietsen, bakfietsen en steps. Naast de stad Mechelen doen ook Duffel, Lier en Willebroek mee.

Sven Van Haezendonck

“Het stijgende gebruik van de elektrische fiets is vanuit mobiliteitsoogpunt een zeer goede zaak: voor steeds meer mensen wordt de fiets zo een reëel alternatief voor de wagen, onder andere voor het woon-werkverkeer”, zegt Mechels schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Voor pendelaars kan een elektrische step een optie zijn en in steden stijgt het gebruik van bakfietsen. “Steeds meer mensen kiezen voor de bakfiets om hun kroost te vervoeren of gewoon om boodschappen te doen. Het nadeel aan een bakfiets is dat je veel harder moet trappen dan bij een klassieke fiets. Ook hier kan de elektrische versie een goed alternatief zijn”, vertelt de schepen.

De Bie is overtuigd van een groepsaankoop. “Kandidaat-kopers willen een fiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding zonder zelf uren opzoekingswerk te moeten doen. Ook een goede dienst na verkoop is belangrijk”, zegt ze. Inschrijven is mogelijk tot 31 januari 2017. De uiterste datum om in te tekenen op het aanbod volgt op 5 mei.

www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes of www.mechelen.be/klimaatneutraal

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER