CLUBNIEUWS. Oulare rekent af met Dury, weg naar Wolfsburg ligt open voor Dimata

© Photo News

Obbi Oulare heeft na zijn mislukte passage bij Zulte Waregem nog eens uitgehaald naar zijn toenmalige coach Francky Dury. Landry Dimata lijkt op weg naar het geredde Wolfsburg, en Rob Schoofs is weer in beeld bij ex-club STVV. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

ldh, jug, gus

Oulare rekent af met Dury

De passage van Obbi Oulare bij Zulte Waregem, dat de spits huurde van Watford, was niet meteen een succes te noemen: op een half seizoen alles samen 84 minuten en één doelpunt. Oulare kon zich geen moment opdringen en verhuisde in januari naar het Nederlandse Willem II, waar hij wel beter presteerde: 3 goals en 3 assists in 11 wedstrijden.

“Het was voor mij vooral belangrijk om na anderhalf jaar weer te kunnen spelen”, kijkt de 21-jarige ex-speler van Club Brugge, twee jaar geleden nog verkocht aan Watford voor bijna 6 miljoen euro, tevreden terug op zijn Nederlandse periode. Maar hij houdt wel een slecht gevoel over aan zijn zes maanden bij Essevee. “Coach Dury, van wie ik dacht dat hij goed kon werken met jongeren, hield zijn woord niet. Ik zou, net als Vetokele was beloofd, in de spits worden uitgespeeld. En hij zag Leye als 10. Het is er nooit van gekomen, ik kwam nauwelijks van de bank. Een grote ontgoocheling voor mij. Had ik dat geweten, ik had nooit voor Zulte Waregem getekend.”

Wolfsburg gered, weg ligt open voor Dimata

Het Duitse Wolfsburg wist zich maandagavond te handhaven in de Bundesliga. Dat is niet alleen goed nieuws voor de Belgische doelman Koen Casteels, maar ook voor Landry Dimata (19). Er zijn nu zo goed als geen obstakels meer die de transfer van de spits van KV Oostende naar Wolfsburg verhinderen. Meer nog, volgens Duitse bronnen zijn de contracten na de onderhandelingen in januari al opgesteld en betaalde Wolfsburg – onder voorbehoud – zelfs al een deel van de transfersom van minstens 10 miljoen euro aan KVO. Een degradatie had alles enorm bemoeilijkt, maar nu lijkt het enkel wachten op de handtekeningen en grijpen de andere geïnteresseerde clubs in principe naast de Belgische belofte.

Wolfsburg wil een andere koers varen, met meer jonge talenten dan grote vedetten. Voor KVO wordt Dimata dé recordtransfer na de 4 miljoen die het vorig jaar kreeg voor Jordan Lukaku. De aanvaller – 14 goals dit seizoen – werd vorig jaar nog voor 500.000 euro weggeplukt bij de beloften van Standard.

Schoofs (AA Gent) weer in beeld bij STVV

Rob Schoofs, de middenvelder die bij AA Gent niet aan spelen toekomt, staat in de belangstelling van zijn ex-club STVV. Dat wil de speler graag terughalen – al dan niet op huurbasis – indien Pieter Gerkens zou vertrekken. Naast STVV is ook KV Mechelen geïnteresseerd in Schoofs. STVV spreekt voorts met Standard over de mogelijke komst van de 19-jarige Ghanese spits Benjamin Tetteh.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen